Miljövänlig semester hemma

Om du vill vara en sann miljövän är semester hemma ett bra val. Även om du vill ha lite lyx på sommaren behöver du inte åka bort för att få det. Att investera i ett bastutält kan vara en bra idé för att få en guldkant på semestern hemma. Tälten är gjorda av rejäla material och du kan använda tältet året om. Tältet klarar till och med lite snö på taket. Det bästa är att du kan sätta upp det i trädgården och sedan ta ner det. Det finns olika modeller och den största modellen har utrymme för två kaminer. Bastu är avslappnande och rogivande, vilket har positiva effekter på kroppen. När du bastubadar kan du få en bättre sömnkvalitet eftersom bastubadandet förbättrar djupsömnen. När du bastar frigör även kroppen endorfiner som lugnar ditt sinne och gör dig gladare.

Leta utflyktsmål på hemorten

Att semestra hemma kan vara lika roligt och bra som en semesterresa utomlands. Det viktiga med semester är att alla är lediga och kan spendera tid tillsammans på ett annat sätt än i vardagen. Det viktigaste för alla typer av semester är att du tänker till och planerar för att det ska vara lyckat. Ta reda på vad som erbjuds där du bor och utnyttja det. Det finns kanske många ställen som du inte har upptäckt i din närmiljö som du kan komma att uppskatta. Fundera över hur du skulle visa upp din hemort för en turist. Det kan ge dig en bra inriktning på vad du kan göra.

Tänk på miljön även när du semestrar hemma

Om du ska resa någonstans ska du alltid ha miljön i åtanke. Både när du semestrar hemma och på andra ställen är det viktigare än du kan tro att se till att dina pengar gynnar lokalbefolkningen. Handla och ät lokalt. Om du vill köpa saker är ett tips att köpa lokalproducerade produkter. Det finns massor med små lokala hotell som har någon form av miljöcertifiering. Att spara på vatten är bra att tänka på var du än är i Sverige. Ta hellre ett morgondopp istället för en dusch. Om du är ute i naturen ska du alltid tänka på att plocka med dig allt skräp. Det är tyvärr allt för många som lämnar skräp i naturen. Plocka gärna upp efter andra som inte varit så betänksamma om naturen. Att undvika vatten på flaska är något annat du kan göra för att gynna miljön. Ta med dig en vattenflaska hemifrån, Sverige har fantastiskt dricksvatten.