Bli en mer miljövänlig bilförare

Om du vill bidra mer till en bättre miljö finns det några enkla knep som du kan göra som kräver en liten insats av dig men som har stor betydelse för klimatet. Det är många som kör runt i en alldeles för stor bil. Att köpa en Mini Cooper bil är perfekt om du vill vara miljövänlig. Det är en rolig bil att köra som är både flink och rapp. Den har även ett riktigt bra grepp i vägbanan. Det finns flera olika modeller som du kan välja mellan. Om du är ensam eller har en mindre familj är detta den perfekta bilen om du vill tänka lite extra på planeten. När du väljer en mindre bil minskar du påverkan på miljön. En mindre bil är dessutom mycket smidigare att köra i stadsmiljö än vad en stor och klumpig bil är.

Tänk på din körstil

När du kör bil med miljön i åtanke är det viktigt att ha rätt storlek på bildäcken. Det ska inte vara bredare än vad som behövs för att köra säkert. Du kan kolla i registreringsbeviset för bilen vilka däck som tillverkaren rekommenderar att bilen ska ha. Det är även viktigt att det är rätt lufttryck i däcken. När du kör bil miljövänligt ska du även tänka på hur du kör. Teknik, körstil och trafik ska tas i beaktande. Att köra på högre växlar som ger låga varv ger en lägre bränsleförbrukning vilket är bra. Växla upp så tidigt som du kan. Vid omkörningar är det bra att korta ner tiden på den fartökning som krävs genom att växla ner och nå den önskade hastigheten för att sedan växla upp till lämplig växel.

Tvätta alltid bilen i en speciell bilhall

När du har din fina Mini Cooper ska du både för bilen och för klimatets skull se till att bilen är i bra skick. Se till att oljan är bytt när den ska och följ serviceschemat som finns för din bil. När du tvättar bilen regelbundet och tar bort smuts, avlagringar och salt kommer din bil att hålla längre. Du kan med jämna mellanrum unna bilen en lackförsegling för att undvika att rost ska komma för tidigt. Tänk på att alltid tvätta bilen i en speciell hall för billtvätt för att kemikalier inte ska rinna ut i naturen. Undvik i största möjligaste mån att köra med takbox. Den ger nämligen ett större luftmotstånd som gör att bilen förbrukar med bränsle vilket varken är bra för plånboken eller miljön. AC:en i en bil är en riktig energislukare och det kan vara en god idé att använda den med sunt förnuft och med måtta.