Städa miljövänligt

I takt med att miljön tar allt mer stryk av människans olika beteenden upptäcker allt fler att det faktiskt går att städa och få rent men samtidigt ta hänsyn till miljön. Man kan städa miljövänligt på flera olika sätt och genom att använda flera olika medel och metoder. Man kan till exempel använda sig av salt och vinäger eller ättika för att putsa koppar och få det rent och blankt. Man kan städa badkaret med citron eller citronsaft. Man kan också städa med hjälp av olika ingredienser. Spisen kan man till exempel få ren med bakpulver.

Fler metoder för miljövänligt städ

Mycket av den vanliga rengöringen kan man göra med andra medel än starka kemikalier. Många kemikalier städar genom att smutsen fräts bort. Om man provar att städa med ättika, vinäger eller citronsyra upptäcker man snart att även dessa medel tar bort smuts på samma sätt som de starka och miljöovänliga kemikalierna. Städar man med naturliga medel behöver man inte heller vara lika rädd att djur eller barn ska få i sig något frätande och starkt medel när de rör sig på golv eller tappar något ätbart. Man slipper också många av de starka kemiska lukter kemikalierna för med sig. Dessa kan ge upphov till allergier eller astmaattacker och det är därför bra att undvika kemikalierna i den mån det går.

Städfirmor och miljön

Många städfirmor förespråkar snabbhet framför miljötänk. Då är det inte så viktigt vad man städar med och var, bara smutsen går bort fort och utan att mycket kemikalier måste användas. Om man själv är mån om miljön bör man också se till att anlita en städfirma som bryr sig om miljön och inte använder mer kemikalier än absolut nödvändigt. En miljövänlig städfirma kanske hellre gnor lite på en fläck än använder starka rengöringsmedel. Firman ser också till att de medel som används är så snälla mot miljön som möjligt. Detta genom att välja miljömärkt eller svanenmärkt rengöringsmedel. Firman bör också se över tvättrummens och hur mycket papper och liknande som kastas. Med proffsig flyttstädning Växjö får man miljövänligt rent på kort tid utan massa kemikalier och utan lukt av rengöringsmedel.